Recept
8: Wilhelmientjes (krentenkoekjes)
Aantal: +/- 25 stuks
Wat heb je nodig:
- oven
- bakplaat
- bakpapier
- handmixer of keukenmixer
- spuitzak
- glad spuitmondje van 12 mm doorsnede
- deeg krabber
- paletmes
Wat zijn de ingrediënten:
- 100 gram bloem
- 80 gram boter of margarine
- 100 gram poedersuiker
- 20 gram eiwit
- 8 gram krenten
- snufje zout
Extra:
- 1 á 2 doosje(s) bigarreau (in halfjes gesneden)
Hoe ga je te werk:
1. Verwarm de oven voor op 170 graden
2. Zorg dat je alle materialen binnen je handbereik hebt
3. Zorg dat je alle ingrediënten heb afgewogen en klaar hebt staan
4. Week de krenten in warm water voor 10 á 20 minuten, giet daarna de krenten af en maak ze goed droog.
5. Meng de zachte boter of margarine samen met de poedersuiker en de zout tot een zalfje doe dit kort en op een lage snelheid
6. Roer het eiwit er beetje bij beetje door en doe dit kort en op een lage snelheid
7. Roer de bloem erdoor en doe dit kort en op een lage snelheid
8. Roer de krenten er door, doe dit kort! En wanneer het er door zit dan is het klaar!
9. Schep het deeg met een deeg krabber in een spuitzak met een glad spuitmondje met een doorsnede van 12 mm groot.
10. Spuit doppen van ongeveer 3 cm groot.
11. Leg een halve bigerreau op iedere dop.
12. Bak ze gaar in ongeveer 10 tot 20 minuten de randen moeten goudbruin zijn en de binnenkant lichter.
13. Los ze gelijk na het bakken! En laat ze afkoelen op een rooster
Aantal: +/- 25 stuks
Wat heb je nodig:
- oven
- bakplaat
- bakpapier
- handmixer of keukenmixer
- spuitzak
- glad spuitmondje van 12 mm doorsnede
- deeg krabber
- paletmes
Wat zijn de ingrediënten:
- 100 gram bloem
- 80 gram boter of margarine
- 100 gram poedersuiker
- 20 gram eiwit
- 8 gram krenten
- snufje zout
Extra:
- 1 á 2 doosje(s) bigarreau (in halfjes gesneden)
Hoe ga je te werk:
1. Verwarm de oven voor op 170 graden
2. Zorg dat je alle materialen binnen je handbereik hebt
3. Zorg dat je alle ingrediënten heb afgewogen en klaar hebt staan
4. Week de krenten in warm water voor 10 á 20 minuten, giet daarna de krenten af en maak ze goed droog.
5. Meng de zachte boter of margarine samen met de poedersuiker en de zout tot een zalfje doe dit kort en op een lage snelheid
6. Roer het eiwit er beetje bij beetje door en doe dit kort en op een lage snelheid
7. Roer de bloem erdoor en doe dit kort en op een lage snelheid
8. Roer de krenten er door, doe dit kort! En wanneer het er door zit dan is het klaar!
9. Schep het deeg met een deeg krabber in een spuitzak met een glad spuitmondje met een doorsnede van 12 mm groot.
10. Spuit doppen van ongeveer 3 cm groot.
11. Leg een halve bigerreau op iedere dop.
12. Bak ze gaar in ongeveer 10 tot 20 minuten de randen moeten goudbruin zijn en de binnenkant lichter.
13. Los ze gelijk na het bakken! En laat ze afkoelen op een rooster
Tip van de bakker!
- Je kunt de krenten ook eerst laten weken ondertussen verder gaan met je recept en wanneer je aan het punt bent toegekomen dat je de krenten moet toevoegen dan giet je ze af en droog je ze af! Of je weekt ze al een dag van te voren. Geheel naar jou keuze!
- Heb je nog steeds moeite met het vullen van een spuitzak ? Geen probleem doe de spuitzak in een maatbeker en vouw de rand van de spuitzak er iets om heen, zodat je weinig geklieder krijgt tijdens het vullen!
- Je kan dit koekje ook gerust maken van een zanddeeg! Rol het deeg uit, steek er rondjes uit met een gladde deegsteker, leg er een halve bigerreau op, bak ze af en klaar is kees!
Heb je vragen, een opmerking of een product in je hoofd waar je graag het recept zou willen
zien? Stuur dan gerust een mailtje naar hetzoetespulvankrul@gmail.com en dan probeer ik zo snel mogelijk jou email te beantwoorden!
Heel veel bakplezier gewenst,
Arjan!
- Je kunt de krenten ook eerst laten weken ondertussen verder gaan met je recept en wanneer je aan het punt bent toegekomen dat je de krenten moet toevoegen dan giet je ze af en droog je ze af! Of je weekt ze al een dag van te voren. Geheel naar jou keuze!
- Heb je nog steeds moeite met het vullen van een spuitzak ? Geen probleem doe de spuitzak in een maatbeker en vouw de rand van de spuitzak er iets om heen, zodat je weinig geklieder krijgt tijdens het vullen!
- Je kan dit koekje ook gerust maken van een zanddeeg! Rol het deeg uit, steek er rondjes uit met een gladde deegsteker, leg er een halve bigerreau op, bak ze af en klaar is kees!
Heb je vragen, een opmerking of een product in je hoofd waar je graag het recept zou willen
zien? Stuur dan gerust een mailtje naar hetzoetespulvankrul@gmail.com en dan probeer ik zo snel mogelijk jou email te beantwoorden!
Heel veel bakplezier gewenst,
Arjan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten