Aantal: +/- 30 stuks
Wat heb je nodig:
- oven
- bakpapier
- plastic folie
- koelkast
- deegroller of rolstok
- liniaal
- pizzasnijder of mesje
Wat zijn de ingredienten:
- 125 gram bloem
- 75 gram margarine (kan ook met boter)
- 75 gram witte basterdsuiker
- 12 gram ei
- 4 gram citroenrasp
- 2 gram bakpoeder
Extra:
- 2 á 3 zakjes halve amandelen
- 1 ei en 2 dooiers losgeklopt in een bakje
Hoe ga je te werk:
1. Zorg dat je alle materialen binnen handbereik hebt.
2. Weeg eerst alle ingrediënten af
3. Meng de margarine met de witte basterdsuiker, ei en citroenrasp door elkaar.
4. Meng de bloem samen met de bakpoeder en voeg dit toe en kneed dit met de hand tot een soepel deeg.
5. Maak van het deeg een rechthoek en wikkel dit in plastic folie en laat dit een half uur tot een uur opstijven in de koelkast.
6. Rol de rechthoek uit tot een nog grotere rechthoek van ongeveer 5 mm dik.
7. En snij er vierkantjes uit van 4 bij 4 cm. Leg ze nog niet op de bakplaat!
8. Strijk met eistrijksel over de vierkantjes heen.
9. Leg op elk koekje 1 a 2 amandelen (geheel naar smaak).
10. Bestrijk het geheel nog een keer met eistrijksel.
11. Leg ze op en een met bakpapier beklede bakplaat
12. Bak de koekjes in 12-15 minuten gaar en goud bruin
Wat heb je nodig:
- oven
- bakpapier
- plastic folie
- koelkast
- deegroller of rolstok
- liniaal
- pizzasnijder of mesje
Wat zijn de ingredienten:
- 125 gram bloem
- 75 gram margarine (kan ook met boter)
- 75 gram witte basterdsuiker
- 12 gram ei
- 4 gram citroenrasp
- 2 gram bakpoeder
Extra:
- 2 á 3 zakjes halve amandelen
- 1 ei en 2 dooiers losgeklopt in een bakje
Hoe ga je te werk:
1. Zorg dat je alle materialen binnen handbereik hebt.
2. Weeg eerst alle ingrediënten af
3. Meng de margarine met de witte basterdsuiker, ei en citroenrasp door elkaar.
4. Meng de bloem samen met de bakpoeder en voeg dit toe en kneed dit met de hand tot een soepel deeg.
5. Maak van het deeg een rechthoek en wikkel dit in plastic folie en laat dit een half uur tot een uur opstijven in de koelkast.
6. Rol de rechthoek uit tot een nog grotere rechthoek van ongeveer 5 mm dik.
7. En snij er vierkantjes uit van 4 bij 4 cm. Leg ze nog niet op de bakplaat!
8. Strijk met eistrijksel over de vierkantjes heen.
9. Leg op elk koekje 1 a 2 amandelen (geheel naar smaak).
10. Bestrijk het geheel nog een keer met eistrijksel.
11. Leg ze op en een met bakpapier beklede bakplaat
12. Bak de koekjes in 12-15 minuten gaar en goud bruin
Tip van de bakker!
- Hoe platter je de rechthoek maakt, voordat je het in plastic folie wikkelt en in de koelkast doet hoe sneller het deeg is gekoeld/opgesteven! Ideaal als je wat sneller wil werken.
Heb je vragen, een opmerking of een product in je hoofd waar je graag het recept zou willen
zien? Stuur dan gerust een mailtje naar hetzoetespulvankrul@gmail.com en dan probeer ik zo snel mogelijk jou email te beantwoorden!
Heel veel bak plezier gewenst,
Arjan!
- Hoe platter je de rechthoek maakt, voordat je het in plastic folie wikkelt en in de koelkast doet hoe sneller het deeg is gekoeld/opgesteven! Ideaal als je wat sneller wil werken.
Heb je vragen, een opmerking of een product in je hoofd waar je graag het recept zou willen
zien? Stuur dan gerust een mailtje naar hetzoetespulvankrul@gmail.com en dan probeer ik zo snel mogelijk jou email te beantwoorden!
Heel veel bak plezier gewenst,
Arjan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten