26 oktober 2014

Recept: Kattentongen


Recept 6: Kattentongen                                                                                        Categorie: Zanddeeg
Aantal: +/- 25 stuks                                                                                              Subcategorie: Roerdeeg
                                                                                   
Wat heb je nodig:

- oven
- bakplaat
- bakpapier
- handmixer of keukenmixer
- spuitzak
- glad spuitmondje van 6 mm doorsnede
- deeg krabber
- paletmes

Wat zijn de ingrediënten:
- 110 gram bloem
- 100 gram zachte margarine of boter
- 100 gram poedersuiker
- 1 ei losgeklopt
- snufje zout

Hoe ga je te werk:
1. Verwarm de oven voor op 190 graden
2. Zorg dat je alle materialen binnen handbereik hebt
3. Zorg dat je alle ingrediënten hebt afgewogen
4. Meng de zachte margarine of boter met de poedersuiker en zout tot een zalvige massa doe dit zo kort mogelijk en op een lage snelheid
5. Voeg het losgeklopte ei beetje bij beetje toe roer dit ook zo kort mogelijk op een lage snelheid.
6. Roer de bloem erdoor en roer dit zo kort mogelijk op een lage snelheid.
7. Schep het deeg met een deegkrabber in een spuitzak met een gladde spuitmond van ongeveer 6 mm groot
8. Spuit er staafjes van ongeveer 7 cm lang van, maar denk er wel om dat het deeg sterk uitvloeit! Dus denk om de afstand tussen de koekjes.
9. Bak ze af in ongeveer  12-15 min tot de buitenkant goudbruin is en lichter is in het midden.
10. Laat ze afkoelen en los ze dan voorzichtig van de bakplaat.


Tip van de bakker!
- Je kan van dit recept ook Theekransjes maken! Spuit een krans van ongveer 5 cm doorsnede en bestrooi deze voor het bakken met amandelschaafsel.

Heb je vragen, een opmerking of een product in je hoofd waar je graag het recept zou willen
zien? Stuur dan gerust een mailtje naar hetzoetespulvankrul@gmail.com en dan probeer ik zo snel mogelijk jou email te beantwoorden!

Heel veel bakplezier gewenst,

Arjan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten