18 oktober 2014

Recept: Goudse moppen

Recept 1 Goudse Moppen                                                                                          Catagorie: Zanddeeg
Aantal: +/- 60 stuks

Welke materialen heb je hier voor nodig:
- oven
- bakpapier
- bakplaat
- mesje
- plastic folie
- koelkast
- handmixer

Wat zijn de ingrediënten:
500 gram             bloem
400 gram             op kamertempratuur margarine (of boter)
225 gram             witte basterdsuiker
25   gram             ei dooier
15   gram             citroenrasp
Extra:
200 gram             kristalsuiker

Hoe ga je te werk:
1. Zorg dat je alle materialen binnen handbereik hebt.
2. Weeg alle ingrediënten af
3. Meng de witte basterdsuiker met de boter, eidooier en de citroenrasp door elkaar met de handmixer.
4. Voeg de bloem erbij en meng het met de hand tot een soepel deeg.
5. Verdeel het deeg in gelijke stukken van 180 gram.
5. Rol de stukken deeg tot een pil (een soort worstje/staaf) met een doorsnede van ongeveer 3 cm
6. Rol de pillen in het plastic folie en laat het een halfuurtje tot een uurtje goed opstijven in de koelkast.
8. Verwarm de oven voor op 180 graden.
7. Doe de 200 gram kristalsuiker op een bord en zorg dat dit goed verdeeld is over het bord. Rol hier één  voor één de pillen doorheen. Zodat er een laagje suiker om de pillen heen komt.
8. Snij de pil in plakjes van ong 1 cm dik, en leg deze op een bakpapier bekleedde  bakplaat
9. Bak de koekjes ongeveer 12 tot 15 minuten goud bruin en gaar.



Tip van de bakker!
- Als het warm in de keuken is of het is een warme dag, snij dan de pillen één voor één. Dus als je er een uitpakt hou je de anderen nog in de koelkast zodat die wat langer koud blijven zodat ze beter te verweken zijn!

Heb je vragen, een opmerking of een product in je hoofd waar je graag het recept zou willen zien ? Stuur dan gerust een mailtje naar hetzoetespulvankrul@gmail.com en dan probeer ik zo snel mogelijk jou email te beantwoorden!

Heel veel bak plezier gewenst!

Arjan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten