Recept 7: Amsterdamse
koggetjes
Aantal: +/- 25 stuks
Wat heb je nodig:
- oven
- bakplaat
- bakpapier
- handmixer of keukenmixer
- spuitzak
- glad spuitmondje van 12 mm doorsnede
- deeg krabber
- paletmes
Wat zijn de ingrediënten:
- 100 gram bloem
- 100 gram margarine of boter
- 85 gram witte basterdsuiker
- 12 gram heel ei
- 30 gram nogatine
- snufje zout
Hoe ga je te werk:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden
2. Zorg dat je alle materialen binnen had bereik hebt
3. Zorg dat je alle ingrediënten hebt afgewogen.
4. Meng de zachte boter of margarine met de witte basterdsuiker en zout tot een zalfje, maar doe dit kort en op een lage snelheid
5. Roer het heel ei beetje bij beetje door en doe dit kort op een lage snelheid.
6. Roer de bloem er door en doe dit kort op een lage snelheid.
7. Roer de nougat (nogatine) erdoor heen, als het gemend is dan is het klaar!
8. Schep het deeg met een deeg krabber in een spuitzak met een gladspuitmondje van 12 mm
9. Spuit bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat van ongeveer 2 cm doorsnede, maar hou wel rekening met de afstand tussen de bolletjes! Het deeg vloeit sterk
10. Bak ze af in ongeveer 10 – 20 minuten goud bruin aan de randen en licht tot goud in het midden.
11. Laat de koekjes afkoelen, en los ze daarna voorzichtig.
Heb je vragen, een opmerking of een product in je hoofd waar je graag het recept zou willen
zien? Stuur dan gerust een mailtje naar hetzoetespulvankrul@gmail.com en dan probeer ik zo snel mogelijk jou email te beantwoorden!
Heel veel bakplezier gewenst,
Arjan!
Aantal: +/- 25 stuks
Wat heb je nodig:
- oven
- bakplaat
- bakpapier
- handmixer of keukenmixer
- spuitzak
- glad spuitmondje van 12 mm doorsnede
- deeg krabber
- paletmes
Wat zijn de ingrediënten:
- 100 gram bloem
- 100 gram margarine of boter
- 85 gram witte basterdsuiker
- 12 gram heel ei
- 30 gram nogatine
- snufje zout
Hoe ga je te werk:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden
2. Zorg dat je alle materialen binnen had bereik hebt
3. Zorg dat je alle ingrediënten hebt afgewogen.
4. Meng de zachte boter of margarine met de witte basterdsuiker en zout tot een zalfje, maar doe dit kort en op een lage snelheid
5. Roer het heel ei beetje bij beetje door en doe dit kort op een lage snelheid.
6. Roer de bloem er door en doe dit kort op een lage snelheid.
7. Roer de nougat (nogatine) erdoor heen, als het gemend is dan is het klaar!
8. Schep het deeg met een deeg krabber in een spuitzak met een gladspuitmondje van 12 mm
9. Spuit bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat van ongeveer 2 cm doorsnede, maar hou wel rekening met de afstand tussen de bolletjes! Het deeg vloeit sterk
10. Bak ze af in ongeveer 10 – 20 minuten goud bruin aan de randen en licht tot goud in het midden.
11. Laat de koekjes afkoelen, en los ze daarna voorzichtig.
Heb je vragen, een opmerking of een product in je hoofd waar je graag het recept zou willen
zien? Stuur dan gerust een mailtje naar hetzoetespulvankrul@gmail.com en dan probeer ik zo snel mogelijk jou email te beantwoorden!
Heel veel bakplezier gewenst,
Arjan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten