Recept 4:
Boterkoeken Categorie: Zanddeeg
Aantal: +/- 10 tot 20 stuks
Aantal: +/- 10 tot 20 stuks
Wat heb je nodig:
– oven
– bakplaat
– plastic folie
– koelkast
– rolstok of deegroller
– ronde gladde (zonder kartels) steker van +/- 5 cm doorsnede
– boterkoeken caisses (verkrijgbaar bij de lokale bakker)
Maar dit zou ook goed kunnen in cupcake caisses!
– paletmes om de boterkoeken los te halen
– een fork om te tedocreren”
– kwastje
Wat zijn de ingrediëten:
– 170 gram bloem
– 150 gram roomboter – oven
– bakplaat
– plastic folie
– koelkast
– rolstok of deegroller
– ronde gladde (zonder kartels) steker van +/- 5 cm doorsnede
– boterkoeken caisses (verkrijgbaar bij de lokale bakker)
Maar dit zou ook goed kunnen in cupcake caisses!
– paletmes om de boterkoeken los te halen
– een fork om te tedocreren”
– kwastje
Wat zijn de ingrediëten:
– 170 gram bloem
– 70 gram basterdsuiker
– 70 gram kristalsuiker
– 20 gram ei
– 5 gram citroenrasp
– 2 gram zout
Extra:
– 1 zakje halve amandelen om te decoreren
– eistrijksel (van 1 ei met 2 eidooiers)
Hoe ga je te werk:
1. zorg dat je alle materialen binnen handbereik hebt.
2. weeg alle ingredienten af
3. Meng de roomboter samen met de basterdsuiker, kristalsuiker, citroenrasp en zout door elkaar.
4. Zeef de bloem en meng de bloem erdoor met je hand, en kneed dit tot een soepel deeg.
5. Maak een rechthoek van het deeg en wikkel dit in een stuk plastic folie en leg het voor een half uur tot een uur in de koelkast
6. Rol de rechthoek uit tot een nog grotere rechthoek van ongeveer 1,2 cm dik.
7. Zet de caises klaar en wijd ze iets uit, zodat er een koek van 5 cm doorsnede in kan liggen. (Gebruik je boterkoeken caisses van de bakker ? Neem dan een steker iets kleiner dan de caisses)
8. Steek de koekjes uit en leg ze in de caisse (gaat het lossen moeilijk ? Ga dan even met een plet mes eronder door zodat hij los komt en hem makkelijker in de caisse kan leggen)
9. Bestrijk ze met eistrijksel en leg een halve amandel op de koek, bestrijk het nog een keer met eistrijksel en zet met een vork strepen op de koek.
10. Verwarm de oven op 200 graden celcius en bak de koeken in ongeveer 10 – 20 minuten goudbruik en gaar, hou ze wel in de gaten!
Tip van de bakker!
– Werk met genoeg bloem, zodat je het deeg niet gaat plakken aan je werkplek. Het deeg is namelijk snel warm en plakkerig!
– Zijn de boterkoeken caisses niet verkijgbaar bij de lokale bakker ? Kijk dan bij bakkerij groothandels op de site, daar zijn ze wel verkrijgbaar!
Heb je vragen, een opmerking of een product in je hoofd waar je graag het recept vazou willen
zien? Stuur dan gerust een mailtje naar hetzoetespulvankrul@gmail.com en dan probeer ik zo snel mogelijk jou email te beantwoorden!
Heel veel bakplezier gewenst!
Arjan
Geen opmerkingen:
Een reactie posten