Recept 13: Zeeuwse-broertjes
Aantal: +/- 20 stuks
Wat heb je nodig:
- mixer of keuken machine
- deeg krabber
- mengkom
- spuitzak
- kartelspuitmondje van ongeveer 10 mm doorsnede
- oven
- bakplaat
- bakpapier
- zeef
Wat zijn de ingrediënten:
- 100 gram bloem
- 80 gram margarine of boter
- 60 gram witte basterdsuiker
- 5 gram melk
- snufje zout
Extra:
- poedersuiker om te bestuiven
Aantal: +/- 20 stuks
Wat heb je nodig:
- mixer of keuken machine
- deeg krabber
- mengkom
- spuitzak
- kartelspuitmondje van ongeveer 10 mm doorsnede
- oven
- bakplaat
- bakpapier
- zeef
Wat zijn de ingrediënten:
- 100 gram bloem
- 80 gram margarine of boter
- 60 gram witte basterdsuiker
- 5 gram melk
- snufje zout
Extra:
- poedersuiker om te bestuiven
Hoe ga je te werk:
1. Zorg dat je alle materialen binnen handbereik hebt
2. Zorg dat je alle ingrediënten hebt afgewogen
3. Meng de zachte boter of margarine luchtig
4.Voeg de witte basterdsuiker en zout toe en meng het geheel glad en luchtig
5. Voeg de melk in gedeelten toe en klopt het geheel weer glad en luchtig
6. Voeg de bloem toe en meng het tot een samenhangend, egaal en glad deeg.
7. Verwarm de oven op 180 graden
8. Schep het deeg met een deegkrabber in een spuitzak met een kartelspuit mondje van 10 mm doorsnede.
9. Spuit zigzag modellen dus als het ware 2 S’jes achter elkaar of een Z van suzuki net hoe je het wil zien.
10. Bak ze in 10 tot 12 minuten goud bruin in de oven.
11. Bestuif ze gelijk na het bakken met poedersuiker.
Heb
je vragen, een opmerking of een product in je hoofd waar je graag het recept
zou willen
zien? Stuur dan gerust een mailtje naar hetzoetespulvankrul@gmail.com en dan probeer ik zo snel mogelijk jou email te beantwoorden!
Heel veel bakplezier gewenst,
Arjan!
zien? Stuur dan gerust een mailtje naar hetzoetespulvankrul@gmail.com en dan probeer ik zo snel mogelijk jou email te beantwoorden!
Heel veel bakplezier gewenst,
Arjan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten