Wat heb je nodig:
- steel pan
- suiker thermometer
- ijs schep
- bakplaat
- bakpapier
- oven
- vork
- deegkrabber
Wat zijn je ingrediënten:
- 100 gram basterdsuiker
- 40 gram boter of margarine
- 20 gram slagroom
- 5 gram stroop
- 35 gram gehakte amandelen
- 70 gram geschaafde amandelen
- 35 gram oranje snippers
- 50 gram bigarreaux
Extra:
- 500 gram chocolade
Hoe ga je te werk:
1. Zorg dat je alle materialen bij de hand hebt
2. Zorg dat je alle ingrediënten hebt afgewogen.
3. Verwarm de oven voor op 180 graden celcius
3. Doe de basterdsuiker, boter, slagroom en de stroop in een steelpan en kook dit tot 220 Graden celcius. ( doe dit in een grote en wijde pan want dit kan overkoken)
4. Roer de boter, gehakte amandelen, oranje snippers, bigarreaux en als laatste de geschaafde amandelen er door.
5. Pak de ijsknijper en schep op een met bakpapier beklede bakplaat bollen en druk dit met een vochtige vork plat.
6. Bak de koekjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
7. Smelt onder tussen de chocolade au ben marie (Pak steelpan en pak een glazen kom die boven op de steelpan past, vul de steelpan tot ongeveer 1/3 a de helft met water, zet de glazen kom er boven op, en zet het vuur niet al te hoog)
8. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe ze dan in de au ben marie.
9. Na het afbakken en afkoelen de plaatzijde (dus de kant waar de koekjes op de bakplaat hebben gelegen) bestrijken met gesmolten chocolade en met maak er met een vork golven op ter decoratie
10. Leg ze op een schaal, laat de chocolade uitharden en klaar zijn de koekjes!
Heb je vragen, een opmerking of een product in je hoofd waar je graag het recept zou willen
zien? Stuur dan gerust een mailtje naar hetzoetespulvankrul@gmail.com en dan probeer ik zo snel mogelijk jou email te beantwoorden!
Heel veel bakplezier gewenst,
Arjan!
Recept 13: Florentiners
Aantal: 30 stuks
Aantal: 30 stuks
Geen opmerkingen:
Een reactie posten