2 november 2014

Recept: Citroensprits

Recept 10: Citroensprits
Aantal: +/- 20 stuks

Wat heb je nodig:
- mixer of keuken machine
- deeg krabber
- mengkom
- spuitzak
- kartelspuitmondje van ongeveer 10 mm doorsnede
- oven
- bakplaat
- bakpapier

Wat zijn de ingrediënten:
- 100 gram bloem
- 68 gram margerine of boter
- 45 gram witte basterdsuiker
- 9 gram heel ei los geklopt
- 2 gram citroenrasp
- ½ citroen
- 1 theelepel bakpoeder

Hoe ga je te werk:
1. Zorg dat je alle materialen binnen handbereik hebt.
2. Zorg dat je alle ingrediënten hebt afgewogen.
3. Klop de zachte boter of margarine luchtig.
4. Voeg de witte basterdsuiker, citroenrasp en de sap van een halve citroen toe en meng het geheel glad en luchtig.
5. Voeg het ei in delen toe (als het mogelijk is) en klop het geheel weer luchtig
6. Zeef de bloem en de bakpoeder samen en voeg het geheel toe, en stop met mengen wanneer het een samenhangend, glad en luchtig geheel is.
7. Verwarm de oven voor op 170 graden.
7. Schep het deeg met een deegkrabber in een spuitzak met een kartel spuitmondje met een doorsnede van ongeveer 10 mm
8. Spuit rozetten van ongeveer 3 ½ cm doorsnede op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
9. Bak de koekjes goudbruin en gaar in ongeveer 10 – 12 min.

Weetje van de bakker:
- dit is ook het soort deeg wat bij leerling bakkers wordt gebruikt om de sprits te oefenen! Maar ook om met stevige soorten deeg te werken en hoe ga je dingen hanteren. En hoe ga je om met stress omdat dit best wel een koekje is waar je geduld voor moet hebben en vaak moet vallen voordat het goed lukt.



Heb je vragen, een opmerking of een product in je hoofd waar je graag het recept zou willen
zien? Stuur dan gerust een mailtje naar hetzoetespulvankrul@gmail.com en dan probeer ik zo snel mogelijk jou email te beantwoorden!

Heel veel bakplezier gewenst,

Arjan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten