Slagroomsoezen
Aantal: 20 stuks
Wat heb je nodig ?
- steelpan
- 2 kommen
- spatel
- 2 spuitzakken
- 2 gladde spuitmondjes van 12 mm doorsnede
- deeg krabber
- oven
- bakplaat met bakpapier
- mixer of keukenhulp met de garde(s)
- klein mesje
Wat zijn je ingrediënten:
- 100 gram boter of margarine
- 100 gram water
- 100 gram melk
- 100 gram bloem
- 200 gram eieren (4 eieren)
Extra:
- 600 ml slagroom
- 2 et. suiker
- poedersuiker
Hoe ga je te werk:
1. Zorg dat je alles binnen handbereik hebt
2. Zorg dat je alle ingredienten hebt afgewogen
3. Zeef de bloem op een bakpapiertje
4. Breng het water en melk met de boter of margarine aan de kook
5. Als de boter of margarine gesmolten is in het vocht haal de pan van het vuur.
6. Roer de gezeefde bloem door het vocht
7. Roer dan één voor één de eieren erdoor, pas wanneer het eerste ei is opgelost dan pas de tweede toevoegen.
8. Verwarm de oven voor op 225 graden celcius
9. Schep het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje van 12 mm doorsnede.
10. Spuit 20 doppen op een met bakpapier beklede bakplaat.
11. Bak de soezen in ongeveer 20 minuten af.
12. Laat de soezen na het bakken afkoelen en maak een klein gaatje met een mesje ten grote van de spuitmond aan de onderkant.
13. Klop de slagroom samen met de suiker tot yoghurt dikte. Dus vlak voor dat de slagroom stijf wordt.
14. Schep de slagroom met een deegkrabber in een spuitzak met een spuitmondje van 12 mm (of kleiner) en vul de soezen via het gat aan de onderkant vol met slagroom.
15. Bestuif de soezen met poedersuiker en je bent klaar!
Aantal: 20 stuks
Wat heb je nodig ?
- steelpan
- 2 kommen
- spatel
- 2 spuitzakken
- 2 gladde spuitmondjes van 12 mm doorsnede
- deeg krabber
- oven
- bakplaat met bakpapier
- mixer of keukenhulp met de garde(s)
- klein mesje
Wat zijn je ingrediënten:
- 100 gram boter of margarine
- 100 gram water
- 100 gram melk
- 100 gram bloem
- 200 gram eieren (4 eieren)
Extra:
- 600 ml slagroom
- 2 et. suiker
- poedersuiker
Hoe ga je te werk:
1. Zorg dat je alles binnen handbereik hebt
2. Zorg dat je alle ingredienten hebt afgewogen
3. Zeef de bloem op een bakpapiertje
4. Breng het water en melk met de boter of margarine aan de kook
5. Als de boter of margarine gesmolten is in het vocht haal de pan van het vuur.
6. Roer de gezeefde bloem door het vocht
7. Roer dan één voor één de eieren erdoor, pas wanneer het eerste ei is opgelost dan pas de tweede toevoegen.
8. Verwarm de oven voor op 225 graden celcius
9. Schep het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje van 12 mm doorsnede.
10. Spuit 20 doppen op een met bakpapier beklede bakplaat.
11. Bak de soezen in ongeveer 20 minuten af.
12. Laat de soezen na het bakken afkoelen en maak een klein gaatje met een mesje ten grote van de spuitmond aan de onderkant.
13. Klop de slagroom samen met de suiker tot yoghurt dikte. Dus vlak voor dat de slagroom stijf wordt.
14. Schep de slagroom met een deegkrabber in een spuitzak met een spuitmondje van 12 mm (of kleiner) en vul de soezen via het gat aan de onderkant vol met slagroom.
15. Bestuif de soezen met poedersuiker en je bent klaar!
Weetje van de bakker!
- wist je dat als je slagroom opspuit met een spuitzak dat je de slagroom meer opklopt ? omdat je druk om de spuitzak zet, en de slagroom door het spuitmondje perst nemen de melkvet bolletjes nog steviger. Dat is dus de reden waarom je de slagroom iets minder stevig moet slaan als je de slagroom gaat gebruiken als vulling voor in een product als slagroomsoezen.
Heb je vragen, een opmerking of een product in je hoofd waar je graag het recept zou willen
zien? Stuur dan gerust een mailtje naar hetzoetespulvankrul@gmail.com en dan probeer ik zo snel mogelijk jou email te beantwoorden!
Heel veel bakplezier gewenst,
Arjan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten