Aantal: +/- 18 stuks
Wat heb je nodig:
- mixer of keuken machine
- deeg krabber
- mengkom
- spuitzak
- kartelspuitmondje van ongeveer 7 mm doorsnede
- oven
- bakplaat
- bakpapier
Wat zijn de ingrediënten:
- 50 gram bloem
- 50 gram Zeeuwse bloem (als je er aan kan komen, anders 100g bloem)
- 75 gram margarine of boter
- 35 gram witte basterdsuiker
- 10 gram poedersuiker
- 15 gram melk
- snufje zout
Hoe ga je te werk:
1. Zorg dat je alle materialen binnen handbereik hebt
2. Zorg dat je alle ingrediënten hebt afgewogen
3. Meng de zachte boter of margarine luchtig
4.Voeg de witte basterdsuiker, poedersuiker en zout toe en meng het geheel glad en luchtig
5. Voeg de melk in gedeelten toe en klopt het geheel weer glad en luchtig
6. Voeg de bloem toe en meng het tot een samenhangend, egaal en glad deeg.
7. Verwarm de oven op 170 graden
8. Schep het deeg met een deegkrabber in een spuitzak met een kartelspuit mondje van 7 mm doorsnede.
9. Spuit er kleine krakelingen van, van ongeveer 7 tot 8 cm groot.
10. Bak de krakelingen af in ongeveer 10 tot 12 minuten, tot dat ze goud bruin zijn van kleur
Tip van de bakker:
- Bestrooi de krakelingen voor het bakken met kaneel suiker! (klein beetje suiker met een snufje kaneel) Dit is erg lekker!
- Verdubbel dit recept eens en maak er grote krakelingen van! Spuit ze dan van 15 cm lang en 6 cm breed en eventueel bestrooien met kaneelsuiker!
Heb
je vragen, een opmerking of een product in je hoofd waar je graag het recept
zou willen
zien? Stuur dan gerust een mailtje naar hetzoetespulvankrul@gmail.com en dan probeer ik zo snel mogelijk jou email te beantwoorden!
Heel veel bakplezier gewenst,
Arjan!
zien? Stuur dan gerust een mailtje naar hetzoetespulvankrul@gmail.com en dan probeer ik zo snel mogelijk jou email te beantwoorden!
Heel veel bakplezier gewenst,
Arjan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten