Beslag
Hoi en leuk dat je weer op mijn blog kijkt! Vandaag is het precies een maand
geleden dat ik mijn blog ben begonnen, en dankzij jullie is mijn blog nu over
de 550 keer bekeken in precies een maand tijd! Dank jullie wel voor de vele
leuke opmerkingen, en tips! Deze ga ik ook zeker toepassen. Ik hoop dat jullie
uit deze blog meer wijsheid, plezier en inspiratie voor jullie bakhobby kunnen
halen, door mijn blog te blijven volgen!
En dan nu mijn nieuwe hoofdstuk! Beslag. Wat is beslag ? Beslag is een vloeibaar
deeg.
In de bakkerij hebben we heel veel verschillende soorten beslagen om even op
een paar te noemen:
- moscovisch beslag*
- soezen beslag
- cake beslag, enz.
In de bakkerij hebben we voor een beslag een bepaalde bereidingswijze dus dit
betekend hoe we het beslag maken dit kan zijn door een:
- koude bereiding
Moscovisch beslag – hiervoor moet je het eiwit en de eidooer met de suiker
apart opkloppen. De hoeveelheid boter of margarine is hierbij laag.
-koud cakebeslag – hiervoor moet je eerst de vetstof en de suiker opkloppen en
daarna de eieren doorkloppen. Dit bevat meer vetstof dan Moscovisch beslag.
- warme bereiding
Hierbij worden de eieren en de suiker luchtig geklopt met of zonder vetstof.
- koud/warme bereiding
Dit is een bereiding die wordt toegepast bij een beslagmix, dus dit betekend
een bereiding vanuit een pakje, of zakje etc. hiervan zijn voorbeelden
bescuitmix, koek, wolkencake van dr. Oetker enz.
-soezenbeslag
Hiervoor maak je een kookdeeg door het vocht, margarine of boter te koken en
dit te vermengen met de bloem. Met de eieren wordt het kookdeeg afgeslapt, maar
niet luchtig gemaakt. Dit soort beslagen worden pas luchtig tijdens het bakken.
Laten we eerst maar eens beginnen met soezen, dit gebeurd ook met de bakkerij
opleiding! Dit is het eerste wat je maakt met het onderdeel beslag! Kan je dit
? dan kan je praktisch bijna alles met beslag.
* moscovisch beslag = een beslag die wordt gemaakt voor cake/ander product met
een vulling, door dit beslag zakt de vulling bv. cranberries niet naar beneden,
en blijven ze mooi verdeeld in de cake
Geen opmerkingen:
Een reactie posten