16 november 2014

Nieuwe maand, nieuw hoofdstuk maar eerst een bedankje!

Beslag

Hoi en leuk dat je weer op mijn blog kijkt! Vandaag is het precies een maand geleden dat ik mijn blog ben begonnen, en dankzij jullie is mijn blog nu over de 550 keer bekeken in precies een maand tijd! Dank jullie wel voor de vele leuke opmerkingen, en tips! Deze ga ik ook zeker toepassen. Ik hoop dat jullie uit deze blog meer wijsheid, plezier en inspiratie voor jullie bakhobby kunnen halen, door mijn blog te blijven volgen!

En dan nu mijn nieuwe hoofdstuk! Beslag. Wat is beslag ? Beslag is een vloeibaar deeg.
In de bakkerij hebben we heel veel verschillende soorten beslagen om even op een paar te noemen:
- moscovisch beslag*
- soezen beslag
- cake beslag, enz.

In de bakkerij hebben we voor een beslag een bepaalde bereidingswijze dus dit betekend hoe we het beslag maken dit kan zijn door een:
- koude bereiding
Moscovisch beslag – hiervoor moet je het eiwit en de eidooer met de suiker apart opkloppen. De hoeveelheid boter of margarine is hierbij laag.
-koud cakebeslag – hiervoor moet je eerst de vetstof en de suiker opkloppen en daarna de eieren doorkloppen. Dit bevat meer vetstof dan Moscovisch beslag.
- warme bereiding
Hierbij worden de eieren en de suiker luchtig geklopt met of zonder vetstof.
- koud/warme bereiding
Dit is een bereiding die wordt toegepast bij een beslagmix, dus dit betekend een bereiding vanuit een pakje, of zakje etc. hiervan zijn voorbeelden bescuitmix, koek, wolkencake van dr. Oetker  enz.
-soezenbeslag
Hiervoor maak je een kookdeeg door het vocht, margarine of boter te koken en dit te vermengen met de bloem. Met de eieren wordt het kookdeeg afgeslapt, maar niet luchtig gemaakt. Dit soort beslagen worden pas luchtig tijdens het bakken.

Laten we eerst maar eens beginnen met soezen, dit gebeurd ook met de bakkerij opleiding! Dit is het eerste wat je maakt met het onderdeel beslag! Kan je dit ? dan kan je praktisch bijna alles met beslag.

* moscovisch beslag = een beslag die wordt gemaakt voor cake/ander product met een vulling, door dit beslag zakt de vulling bv. cranberries niet naar beneden, en blijven ze mooi verdeeld in de cake 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten