10 november 2014

Recept: Pain d'amande

Recept 14: Pain d’amande
aantal: 20 stuks

Wat heb je nodig:
- steelpan
- spatel
- zeef
- plaatje met siliconenpapier (of siliconenbakpapier)
- koelkast
- mes
- scherp mes
- oven
- bakplaat
- bakpapier

Wat zijn de ingrediënten:
- 100 gram bloem
- 30 gram margarine of boter
- 70 gram witte basterdsuiker
- 8 gram kaneel (of gewoon geheel na smaak)
- 8 gram dubbel koolzure soda (natriumwaterstofcarbonaat)
- 30 gram amandelen
- 1 gram zout

Hoe ga je te werk:
1. Zorg dat je alle materialen klaar hebt staan.
2.Zorg dat je alle ingrediënten hebt afgewogen.
3. Doe de margarine of boter in een steelpan en breng dit samen met de witte basterdsuiker en water aan de kook.
4. Roer de amandelen er door
5. Zeef de ene helft van de bloem met de dubbel koolzure soda en de kaneel en voeg dit vervolgens bij het mengsel toe.
6. Stort het deeg op een plaatje met siliconenpapier en druk het plat tot ca. 3 cm dik.
7.Laat het in de koelkast voor 24 uur opstijven
8.Pak een mes en snij van het deeg repen van 6 cm breed
9.Pak een scherp mes en snij het deeg 2x door, dus dan krijg je 3 lagen van ongeveer een 3 cm dik. En snij daarna de reepjes in de gewenste koekjes grote.
10.Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes ongeveer in 15 – 20 minuten goud bruin en gaar.
11. Laat de koekjes afkoelen en presenteer ze mooi op een plateau!

                                  

Tip van de bakker!
- Vervang de amandelnoten een keer door hazelnoten dan krijg je net een iets andere smaak! Dat is leuk en lekker zo hou je een beetje variatie in je bakken.

Heb je vragen, een opmerking of een product in je hoofd waar je graag het recept zou willen
zien? Stuur dan gerust een mailtje naar hetzoetespulvankrul@gmail.com en dan probeer ik zo snel mogelijk jou email te beantwoorden!

Heel veel bakplezier gewenst,

Arjan!

1 opmerking: