10 juni 2015

Recept: Heerlijk zomerse en gezonde aardbeienbeignet!

Heerlijke zomerse en gezonde aardbeien beignets!
Aantal: +\- 30 stuks

Wat heb je nodig:
- handmixer of elketrische keukenmixer of garde
- zeef
- gummy spatel
- mengkom
- pan of frituurpan (ik adviseer een pan)
- 30 lange saté stokjes (je kan er het beste spies stokjes voor gebruiken)
- bord met keukenpapier
- ontbijtbordje

Welke ingrediënten heb je nodig ?
- 100 gram bloem
- 2 eidooiers
- 1 ei
- 1 dl amandelmelk ongezoet (kan ook gewone melk)
- 2 eiwitten
- 20 gram kristal suiker
- 1 liter zonnebloemolie, voor het frituren
- 30 flinke aardbeien (of 1 doosje)
- 100 gram fijne kristal suiker
- 1 theelepel kaneel

Hoe ga je te werk:
1. verzamel al je materialen
2. Weeg alle ingrediënten af.
3. Zeef de bloem boven de mengkom
4. Voeg het zout, de 2 eidooiers en het ei toe.
5. Klop alles met een garde of een handmixer of elketrische keukenmixer doorelkaar tot het beslag vrij dik is.
6. Voeg dan gedeeltelijk de amandelmelk of melk, toe aan het beslag, zodat het beslag dunner wordt, het beslag moet vloeibaar en glad zijn. Zet daarna het beslag opzij.
7. klop de eiwitten stijf en voeg gedeeltelijk de fijne 20g kristalsuiker toe, als de eiwitten pieken vormt (dit kan u checken door de garde van de eiwitten te halen en kijken of er als het ware een piekje blijft staan op de garde of in de komen) schep je  het eiwit met een gummy spatel door het beslag.
8. Verhit de zonnebloemolie in een pan tot 180 graden.
9. Pak de aardbeien een verwijder het kroontje van de aardbeien.
10. Doe de 100g kristalsuiker op een ontbijtbordje en meng de theelepel kaneel erdoor.
11. Prik de aardbeien op de 30 satéstokjes, natuurlijk wel 1 aardbei op 1 stokje.
12.  Pak 2 aarbeienstokjes en doop of rol ze door het beslag heen, en leg ze per 2 (met het stokje op de rand) in de frituurpan tot dat ze goudbruin zijn. rol de daarna gelijk door de kanneel suiker en leg ze dan om aftekoelen op het bord met de keukenpapier, herhaal dit totdat je alle 30 hebt gehad. En je bent klaar!

Tip van de bakker:
- Variëer ook eens mat ander mooi rond fruit of stukjes fruit! Als ananas, rode bessen, druiven, stukjes appel enz.
- Laat de suiker achterwegen en bestrooi ze na het bakken gelijk met poedersuiker ook erg lekker!!

Heb je vragen, een opmerking of een product in je hoofd waarvan je graag het recept zou willen zien?Stuur dan gelijk een mailtje naar hetzoetespulvankrul@gmail.com en dan probeer ik zo snel mogelijk jou email te beantwoorden!

Heel veel bak plezier gewenst,

Arjan!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten