Recept 12: Palais de Dame
Aantal: +/- 25 stuks
Wat heb je nodig:
- mixer of keuken machine
- deeg krabber
- mengkom
- spuitzak
- kartelspuitmondje van ongeveer 10 mm doorsnede
- oven
- bakplaat
- bakpapier
Wat zijn de ingrediënten:
- 100 gram bloem
- 85 gram margarine of boter
- 85 gram witte basterdsuiker
- 15 gram heel ei
- snufje zout
Hoe ga je te werk:
1. Zorg dat je alle materialen binnen handbereik hebt
2. Zorg dat je alle ingrediënten hebt afgewogen
3. Meng de zachte boter of margarine luchtig
4.Voeg de witte basterdsuiker en zout toe en meng het geheel glad en luchtig
5. Voeg de heel ei in gedeelten toe en klopt het geheel weer glad en luchtig
6. Voeg de bloem toe en meng het tot een samenhangend, egaal en glad deeg.
7. Verwarm de oven op 170 graden
8. Schep het deeg met een deegkrabber in een spuitzak met een kartelspuitmondje van ongeveer 10 mm doorsnede.
9. Spuit op een met bakpapier bekleedde bakplaat en spuit een rozet van ongeveer 5 cm groot.
10. Bak de koekjes goudbruin en gaar in ongeveer 10-12 minuten.
Tip van de bakker:
- verwerk ze een keer in een rondje met een glad spuitmondje van ongeveer 10 mm doorsnede. Een keer wat anders dan een rozet. Neem wat variatie!
Aantal: +/- 25 stuks
Wat heb je nodig:
- mixer of keuken machine
- deeg krabber
- mengkom
- spuitzak
- kartelspuitmondje van ongeveer 10 mm doorsnede
- oven
- bakplaat
- bakpapier
Wat zijn de ingrediënten:
- 100 gram bloem
- 85 gram margarine of boter
- 85 gram witte basterdsuiker
- 15 gram heel ei
- snufje zout
Hoe ga je te werk:
1. Zorg dat je alle materialen binnen handbereik hebt
2. Zorg dat je alle ingrediënten hebt afgewogen
3. Meng de zachte boter of margarine luchtig
4.Voeg de witte basterdsuiker en zout toe en meng het geheel glad en luchtig
5. Voeg de heel ei in gedeelten toe en klopt het geheel weer glad en luchtig
6. Voeg de bloem toe en meng het tot een samenhangend, egaal en glad deeg.
7. Verwarm de oven op 170 graden
8. Schep het deeg met een deegkrabber in een spuitzak met een kartelspuitmondje van ongeveer 10 mm doorsnede.
9. Spuit op een met bakpapier bekleedde bakplaat en spuit een rozet van ongeveer 5 cm groot.
10. Bak de koekjes goudbruin en gaar in ongeveer 10-12 minuten.
Tip van de bakker:
- verwerk ze een keer in een rondje met een glad spuitmondje van ongeveer 10 mm doorsnede. Een keer wat anders dan een rozet. Neem wat variatie!
Heb
je vragen, een opmerking of een product in je hoofd waar je graag het recept
zou willen
zien? Stuur dan gerust een mailtje naar hetzoetespulvankrul@gmail.com en dan probeer ik zo snel mogelijk jou email te beantwoorden!
Heel veel bakplezier gewenst,
Arjan!
zien? Stuur dan gerust een mailtje naar hetzoetespulvankrul@gmail.com en dan probeer ik zo snel mogelijk jou email te beantwoorden!
Heel veel bakplezier gewenst,
Arjan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten